Yehia ”Zako” Zakaria släpper nu sin debutlåt tillsammans med video. ”Krigare” är producerad av Masse från The Salazar Brothers och Simba Beatz. Låten uppmanar till att lägga ner vapnen och istället visa kärlek. Zako är både musiker och poet och blev i höstas finalist i Svenska Förortsmästerskapen i poesi ”Ortens bästa poet”.

Låten ”Krigare” med tillhörande video släpps på fredag den 24 mars och blir Zakos debut. Han har tidigare uppmärksammats för två virala videor med flera hundra tusen visningar på Facebook, där han visar upp både sin musiktalang och kraftfulla poesi.
Zako är 23 år och uppväxt på Möllevången i Malmö. I höstas medverkade han i Svenska Förortsmästerskapen i Poesi – ”Ortens bästa poet”. Efter att ha fått högst poäng av alla som medverkade i deltävlingen i Malmö stod det senare klart att Zako är en av landets åtta bästa poeter från orten.

Poesin och musiken hänger ihop för Zako, och efter att ha delat sin poesi med en publik, är han nu redo att även debutera som musiker. Han skapar sitt unika uttryck genom att kombinera uttrycksfull rap med känsloladdad sång.
– Jag brinner för båda sångsätten, och det gör väl att jag har en lite egen nisch. Det är inte så många inom hiphop som både lägger rap och även sjunger, det gör att jag kan beröra olika slags lyssnare.

Låten ”Krigare” tar sin utgångspunkt i skottlossningarna i Sverige. Refrängen uppmanar till att lägga ner vapnen och istället visa kärlek.
– Låtens budskap är att vi alla är krigare i själen, att alla kan om de vill. Det är en uppmaning till folk att förstå att de kan bättre, menar Zako.

Videon till låten är regisserad av Duncan Mukada som tidigare har gjort musikvideos för artister så som Aleks, Ison och Fille, Mohammed Ali med flera. Videon spelades in i Malmö och innan inspelningen uppmanade Zako Malmöbor att komma till Möllevångstorget för att medverka i videon och därmed visa att ”vi står enade tillsammans för ett rättvisare samhälle”.
Ni kan förvänta er mer släpp utav Zako inom snar framtid där förutom Masse även Mack Beats med flera andra kommer att stå bakom produktionerna.

Singeln finns nu ute på era digitala streamingtjänster.

Zako debuterar med låten ”Krigare” producerad av Masse Salazar och Simba Beatz

| Musikvideo, Svensk hiphop, Top Inlägg |