Stockholmsförorten Hässelby, som har producerat hiphopartisterna Linda Pira, Ken Ring, Blues och Houman Sebghati, är på väg att odla fram sitt nästa stjärnskott: Ali Khamis som nu släpper sin första EP, vid namn Jag Är…

EP:n innehåller sex spår och tar avstamp i hans egen livsresa innehållandes känslor och tankar om saker som finns i hans liv, som påverkar honom på olika sätt.

– Det är en fett personlig platta rakt igenom. Låtarna är som screenshots från mitt huvud och följer med i min tankebana i vardagen. säger Ali Khamis.

Artisten, som är född 1989, har tidigare bland annat drivit eget företag inom skyltmontage och inte minst – varit starkt socialt engagerad i den egna förorten, bland annat genom att ha drivit Ambassaden – en verksamhet för unga i Hässelby Gård som på olika sätt arbetade för att unga skulle ta tillvara på deras engagemang och potential. Att ta tillvara på sin potential och gå framåt är ett tema som också återkommer på skivan.

– Den handlar om att gå man mot man mot sig själv, att konfrontera sitt jag. Man måste sätta agendan i sitt eget liv och att hela tiden sträva för att bli den bästa versionen av sig själv, säger Ali Khamis.

Ali Khamis släpper EP:n ”Jag är” – se musikvideon till ”Lite fucked”

| Musikvideo, Svensk hiphop, Top Inlägg |