Redan 2015 när Jireel släppte  debutisingeln ”Här & Nu” som 15-åring så förstod vi på en gång vilken potential den unge Rågsveds-rapparen besatt. Jeff Roman var redan då mannen bakom som orkestrerade soundet för den nu EP-aktuella rapparen. Det har alltså gått 1.5 år sedan ”Här & Nu” släpptes och resan hit har inte varit något annat än en framgång historia för Jireels och Jeffs felfria samarbete. Under denna tid har Jireel fångat en stor skara lyssnare bland ungdomar i hans ålder, men karriären togs till en ny nivå när hitsingeln ”Cataleya” släpptes för fem månader sedan. Det skulle inte ta lång tid för musikvideon till ”Cataleya” att nå milstolpen 1 miljoner visningar på Youtube, som idag har samlat ihop sig hela 1.7 miljoner visningar. Inte illa för en rappare som enbart har släppt musik i 1.5 år och som fyller 17 år nästa månad. Det följdes sedan upp med nya singeln ”Snap” som gavs ut i början på 2017 och även den följer samma framgång som sin föregångare. Jireel ingår även egna etiketten NIVY, där även Pato Pooh och Denz återfinns, och där man på senare år har brutit sig in i den svenska rap kartan som ett riktigt power house med garanterade hits.

Nya EP:n Jettad förblir Jireels riktiga introduktion in i musikvärlden. Under EP:ns sju spår så visar han det han har gjort från dag ett, dvs sin stora rap-talang, ett moget sound och inställning, beroendeframkallande refränger och oerhörd catchig röst. Låtar som ”Jettad”, ”Amen” och ”Wavy” visar även att EP:ns singlar inte är projektets enda guldkorn, utan här finns även bredden som många gånger saknas på andra släpp. Jeff Romans trap-produktioner får dessutom fram det bästa ur den unge rapparen som trots bredden lämnar oss suktandes för mer.

När ”Här & Nu” släpptes 2015 så påstod Jireel i sin text att han var nya skolans ledare, idag kan man definitivt inte påstå något annat.

Jireel släpper sin efterlängtade EP ”Jettad” – lyssna här!

| Svensk hiphop, Top Inlägg |