Jag minns fortfarande första gången jag fick höra SamBoii’s röst i samband med remixen på LL Cool J’s ”Doin’ It”. Låten ”Västerortstil” blev startskottet och efter det började resan med OIAM tillsammans med Adam Kanyama och Gedz. Därefter tog karriären raketfart efter att rapparen fick ta del av det hyllade TV-programmet ”Lyckliga Gatan” med Näääk som programledare. Låten ”Moviestar” är en av hans mest spelade låtar på Spotify (över 2.000.000 streams) och tätt bakom ligger singeln ”Drank and Drugs” som släpptes förra året.

Under 2017 har allt siktet varit inställt på att färdigställa ett debutalbum och nu är dagen kommen. Albumet Mer än bara rap innehåller 8 spår med gäster som Mhina, Leslie och Shivano. Efter en snabb genomlyssning så måste jag ge cred för hans musikaliska talang. Bakom alla produktioner och avancerade låttexter så existerar en tydlig röd tråd för oss som lyssnar.

Checka in albumet här nedan:

SamBoii släpper debutalbumet ”Mer än bara rap”

| Svensk hiphop, Top Inlägg |