Under många år var Aleks den enda stora kraften inom den svenska RnB-scenen. Han introducerade sin mäktiga röst först tillsammans med kollektivet Highwon i början på 00-talet och kom sedan att göra sig känd genom sina minnesvärda refränger. Debutalbumet skulle komma att dröja även fast lyssnarna skrek efter den. Men 2011 släpptes den efterfrågade debuten ”Inte längre fiender” till slut, vilket vann honom en Grammis för bästa nykomling. Programledaren Frank Gatonga satte sig ner med Aleks för att prata om när han upptäckte sin röst, hur han kom i kontakt med medlemmarna i Highwon, debuten ”Inte längre fiender” och hans nysläppta album ”Livet mellan raderna”. Till slut bjuder han in en ung talang från Fruängen till sitt unika framträdande.

Passa Micken – är ett musikprogram som fördjupar sig i den snabbt växande svenska hiphop-scenen med hjälp av exklusiva intervjuer och unika framträdanden. Programledaren Frank Gatonga sätter sig ner med både nya som etablerade artister för att blicka tillbaka på deras karriärer, samt prata om aktuella projekt och om framtida aspirationer. Programmet avslutas varje gång med ett speciellt uppträdande där artisterna framför allt från osläppt material till samlade cyphers där fler gäster bjuds in till micken.

Varje torsdag och måndag släpps ett nytt avsnitt exklusivt via www.GrandSmack.se

Facebook: https://www.facebook.com/passamickentv
Instagram: @PassaMickenTV

Lyssna på Aleks nya album ”Livet mellan raderna”:

Se sjätte avsnittet av Passa Micken som gästas av Aleks

| Intervjuer, Nyheter, Svensk hiphop, Top Inlägg |