Det har gått över 7 år sedan Rikard ”Skizz” Bizzi och MAR släppte den uppmärksammade singeln ”I din trappuppgång” 2009. Under namnet Stockholmssyndromet skulle de komma att introducera en alldeles egen stil som sammanknöt deras råa texter med Rikards Hyphy-inspirerande beats. Duon hann släppa två album ”Ettfyranånstans?” och ”Underhundar” innan de satte gruppen på is 2011. Istället etablerade Rikard ”Skizz” Bizzi sig som en av de mest hård arbetande rapparna i Sverige med flera albumsläpp, medan MAR valde att ta ett steg ifrån musiken. Men idag är de redo att göra comeback på Passa Micken under nya namnet Syndromet. I intervjun får vi dels höra båda berätta om deras tidigare grupper Hundreadz och Up Hygh, åren som Stockholmssyndromet, Skizz solokarriär och slutligen avslöjar de sina framtidsplaner som utlovar mer musik från båda rapparna. Vi får dessutom ett mäktigt framträdande från en av de mest saknade rap-duorna.

Passa Micken – är ett musikprogram som fördjupar sig i den snabbt växande svenska hiphop-scenen med hjälp av exklusiva intervjuer och unika framträdanden. Programledaren Frank Gatonga sätter sig ner med både nya som etablerade artister för att blicka tillbaka på deras karriärer, samt prata om aktuella projekt och om framtida aspirationer. Programmet avslutas varje gång med ett speciellt uppträdande där artisterna framför allt från osläppt material till samlade cyphers där fler gäster bjuds in till micken.

Varje torsdag och måndag släpps ett nytt avsnitt exklusivt via www.GrandSmack.se

MAR – 2 bröder/Para i min plånbok: https://www.youtube.com/watch?v=Gsxn7PtX_y4

Rikard ”Skizz” Bizzi – Ur funktion 2: https://rikardbizzi.bandcamp.com/album/ur-funktion-2

Facebook: https://www.facebook.com/passamickentv
Instagram: @PassaMickenTV

Se femte avsnittet av Passa Micken som gästas av Stockholmssyndromet / Syndromet

| Intervjuer, Nyheter, Svensk hiphop, Top Inlägg |