Sveriges egna battle-rap kung Shazaam har kanske varit den viktigaste pusselbiten inom den svenska battle-rap scenen. Hans karriär satte igång på riktigt när han 2004 mötte och vann över favorittippade Organismen, en match som filmades och som har varit omdiskuterat ända sedan dess. Hans fokus blev sedan musiken där han har hunnit släppa tre album. 2010 kickade han igång Basementality Battles, en battle-rap liga som skulle ta konsten till en helt ny nivå och som genererade över 10 miljoner visningar på bara några år. Under den tiden medverkade Shazaam i vad som kom att bli några av de mest minnesvärda battle-rap matcherna. Programledaren Frank Gatonga satte sig ner för att höra hans berättelser och ta del av en riktig 5-manna cypher.

Passa Micken – är ett musikprogram som fördjupar sig i den snabbt växande svenska hiphop-scenen med hjälp av exklusiva intervjuer och unika framträdanden. Programledaren Frank Gatonga sätter sig ner med både nya som etablerade artister för att blicka tillbaka på deras karriärer, samt prata om aktuella projekt och om framtida aspirationer. Programmet avslutas varje gång med ett speciellt uppträdande där artisterna framför allt från osläppt material till samlade cyphers där fler gäster bjuds in till micken.

Varje torsdag och måndag släpps ett nytt avsnitt exklusivt via www.GrandSmack.se

Följ Shazaams nya battle-rap liga: www.battles.se

Facebook: https://www.facebook.com/passamickentv
Instagram: @PassaMickenTV

Se tredje avsnittet av Passa Micken som gästas av Shazaam

| Intervjuer, Nyheter, Svensk hiphop, Top Inlägg |