q

Vid 25 års ålder släppte ScHoolboy Q debutalbumet ”Setbacks” (2011) och året efter kom ”Habits & Contradictions” – båda släpptes independent och båda hyllades världen över. Släppen ledde till turnéer och konserter på de största arenorna, tillsammans med sina Black Hippy-kollegor. De ledde också till det tredje albumet, ”Oxymoron” (2014), som blev Qs första släpp på ett majorbolag (Interscope) – och ett tydligt stort nästa steg i den nu blomstrande karriären.

ScHoolboy Q är helt klart en av de starkast lysande stjärnorna i Black Hippy och på labeln TDE (Top Dawg Entertainment). Men det har inte alltid varit guldkantade trottoarer för Q, som redan som 12-åring blev en gängmedlem och spenderade flera år med att sälja droger, framför allt Oxycontin, för att försörja sig. Det var först när Q var 21 som han fann sin räddning – i musiken.

I somras släppte artisten sitt fjärde album, ”Blank Face,” som definitivt stärkte hans position ute i den stora massan. Han valde att behålla sitt sound och inte följa med i trap-vågen som exploderat under årets gång. Jag personligen rankar det här albumet som ett av årets bästa och av tidigare erfarenheter så kan jag garantera att hans konsert i Stockholm den 23/11 kommer bli episk.

Datum: Onsdag 23:e november
Plats: Annexet, Globen (T)
Pris: 390kr + serviceavgift
Insläpp: 18:30
Åldersgräns: 13 år
Biljetter: via http://www.livenation.se/show/856347/schoolboy-q/stockholm/2016-11-23/se

Om du mot all förmodan missat Q’s musikvideos till albumet ”Blank Face” så kan du se det här nedan:Missa inte Schoolboy Q’s konsert den 23/11 på Annexet i Stockholm

| Events, Top Inlägg |