eek-a-mouse

Eek-A-Mouse – en av Jamaicas största reggaeartister och en levande legend – kommer till Stockholm för en exklusiv konsert!

Eek-A-Mouse, Ripton Hylton i passet, lyckades få dancehall-besökarna euforiska redan 1979 med första singeln, Joe Gibbs-produktionen, ”Once a virgin”. Redan då var det svårt att föreställa sig någon som inte direkt fascinerades av hans nasalt gälla röst och ”biddy beng-beng, biddy meng-meng”-scat och så är det än idag. Denna säregna sångstil särskiljer Eek-A-Mouse från övriga konkurrenter, han påminner varken om en vindlande toastare såsom U-Roy eller en tidig dancehall-DJ som exempelvis Yellowman. Framförallt är det kvalitén på hans musik och melodier som gör att han fortfarande, nästan 40 år efter debutsingeln, ger över 200 konserter per år; här finns ett pärlband av hits och odödliga klassiker.

Eek-A-Mouse är helt unik, begåvad och rätt och slätt rolig. Hör de underbart lekfulla ”Peeni Walli” och ”Wa-Do-Dem”, en utav hans större hitlåtar. Bakom allt det lekfulla levererar Eek-A-Mouse även låtar med en mer seriös innebörd, vilket bevisas i bland annat ”Terrorists in The City”, ”Virgin Girl” och ”Do you ”Remember”.

Eek-A-Mouse – en levande legend fortfarande ute på vägarna, nu på väg till Stockholm. Gör er redo för en oförglömlig kväll på c/o Lilla Hotellbaren den 29/11!

Support: Leafnuts, Junior Natural & Robert Athil
Selectah: DJ Badejo
Sound System: Topaz Sound.

Datum: Tisdag 29:e november
Plats: Lilla Hotellbaren/ Scandic Malmen, Medborgarplatsen (T)
Ålder: 18 år
Dörrar: 18.00 | Live:20.00
Pris: 230kr
Biljetter: via  http://www.biljettforum.se/sv/event/eek-mouse-jam/biljetter
Facebookgrupp: https://www.facebook.com/events/336960253333437/


Reggae-legenden Eek-A-Mouse kommer till Stockholm den 29:e nov

| Events, Musik, Top Inlägg |