alpaca05-kopia

South Heaven är DON DEVIDA´s andra kollektion efter den nästan 7 månders långa resan genom Sydamerika. En resa som fotografen och designern Isaac Vasquez, mannen bakom DON DEVIDA, gjorde för att hitta nya hållbara produktionskanaler och medverkan i ett byggprojekt för ett daghem i den peruanska byn Guayabo De Chincha, 3 timmar utanför huvudstaden Lima.

Kollektion består av halsdukar och sjalar tillverkade i Peru av hundra procent baby alpacka. Alpacka är en av världens starkaste fibrer som har använts i århundrade utav inka-folket i Peru. Fibrerna är anpassade för kraftigt skiftande temperaturförändringar då djuren lever på höjder över 3000m över havet. Därför har fibrer har en unik egenskap att den kan släppa in värme när det blir varmt och stänga in värme när kylan stiger.
Baby alpacka innebär att ullen kommer från djurets första klippning. Detta gör att ullen är extra mjuk, nästan lika mjukt som Kashmir, men mycket starkare än både fårull och Kashmir.

DON DEVIDA som samarbetar med det svenska nystartade välgörenhetsorganisationen ”För Chincha” vill jag ge sin målgrupp en möjlighet att hjälpa till med uppbyggnaden av daghemmet i Guayabi de Chincha genom att donera 10% av vinsten för varje sålt plagg till organisationen.

För mer info besök www.dondevida.com

Se gärna trailern från deras resa i sydamerika.

 

web_leyla-1
alpaca01-1-kopia

DON DEVIDA släpper ny halsduks kollektion ”South Heaven”

| Mode, Musik, Top Inlägg |