grandsmack

Stilen är säregen. Bokstäverna tar alltid oanade former och linjerna är skarpa. Ingen piece är den andra lik och signaturen stavas KISS. Vi välkomnar PYC CAS medlemmen till en djupgående intervju om målandet, stilen, bakgrunden och framtiden.

För alla dom som inte vet vem du är, berätta lite kort om dig själv och hur du kom i kontakt med graffitin från första början…

–  Jag är KISS, en envis tänkare som gillar att rita, teckna, kladda och måla, vart jag än befinner mig ! Runt 92 började jag att använda mig av meto och spray  och då handlade det mest om bombning. Kommer faktiskt inte ihåg vart det hela började. Det kan ha varit filmen Stylewars eller boken Subwayart som fick igång mitt intresse. Samtidigt var jag på den tiden en  snorunge med mycket vrede mot alla regler. En annan faktor var även att de flesta jag hängde med då lyssnade på hiphop och där fanns det ju en hel del graff i både texter och på omslagen.

ARSK-1997

Var det en självklarthet att du skulle syssla med graffiti?

– Ja mer självklart kunde det inte bli faktiskt.

Vilka var dina influenser i början av karriären?
– Skulle nog säga att det var Brain, De crew , Fazer, RbvVim, Track , Erse ,Caster , Circle , Disey & Ziggy och många fler.

Vilken linje kommer du ifrån och vilka målare syntes mest på den?
– Roslagsbanan . Då var det Rbv , Oa , De , Brain & wonder , Slam , Sir och massa påhälsningar.

Vilket crew representerar du? Berätta lite mer om PYC crew, vilka mer medlemmar finns i crewet?

– Jag representerar Pyc och Cas. Av respekt gentemot medlemmarna kan jag inte ta mig friheten att prata om de.

pycs-2012
 
Låt oss prata lite om din säregna stil som få writers kan mäta sig med. Hur har den utvecklats genom åren? 
 – Svår fråga! Min stil är alltid i utvecklings stadiet om du frågar mig. Jag har alltid gillat oldschool men med nya inslag. Utvecklingen för mig har bestått av flera olika perioder inom grafittin . Från början ville jag göra wildstyle med mycket pilar å detaljer , men förstod snabbt att enkelhet är bättre att starta med då jag aldrig vart nöjd. När jag inte fick det resultat jag var ute efter med wildstyle, skiftades mitt fokus från resultat till själva vägen dit. Höjdpunkten under denna period blev då adrenalinkicken i målandet.
Även om det var kul ville jag utveckla en mer egen stil och det vart både si å så .
Men när det hade börjat likna min egen bild av resultatet jag hade i huvudet kände jag mig mer trygg.
Då började jag måla på tågen lite vilket skapade i sig en enklare stil och mer fart i målandet
 
Tekniken och tycke för slutresultatet kom egentligen inte förens runt 2004 .
Sedan dess har jag fått ett större intresse för att utmana mig själv. Med andra ord försöka göra svårare saker jag visste att jag inte behärskade. Försöka tänka utanför boxen mer , Detta har gjort allt mycket mer intressant igen!
På den vägen är det .
Hur har målandet påverkat dig och ditt liv?
 – Målandet har påverkat mig på många olika sätt. Både bra och dåligt.
Men i det stora hela, bra. Så länge det finns utmaningar är det kul , och det verkar verkligen inte avta med utmaningar!
KISS-2015
 
Vilka positiva aspekter respektive negativa aspekter kommer med graffitin?
 – Negativa aspekter beror ju på hur man vill måla och vilken plan man har .
Men böter ,fördomar , stress , lite sömn , uppskurna händer , färg på kläder , kyla , väntan , bortförklaringar och en del ljugande

Positiva aspekter finns det i mitt fall nästan oändligt. Några av dessa aspekter är vänner, nya vänner, självkännedom, grymma platser, utmaningar, utmana, lugn, vetskap, roliga minnen, känslor och bättre lokalsinne .

Vad gör du när du inte står vid en vägg med en sprayburk i handen?
–  Jobbar med vanligt 8-17 jobb för mat å levebröd . Annars hänger jag även med familjen, tjejen eller vänner. Det mesta jag gör utöver det är för öga eller öra. När jag inte ägnar mig åt att måla sysselsätter jag mig med musik.
Kiss-2015-2
 
Jag har ställt den här frågan i flera andra intervjuer men känner att jag behöver ta upp den till ytan igen. Är det viktigt att få uppmärksamhet inom graffen för dig?
 – Det beror alldeles på vilken typ av uppmärksamhet man får. Oftast är det kul . Men det är ju alltid kul att synas ,som ninjan sa ? Hahaha
 
Ge oss 5 lärdomar som du tror är viktiga för alla graffiti målare därute..
– Tänka , vilja , Respektera , leva  och testa.
KISS-2013
Tror du att du någonsin kommer lägga burkarna på hyllan?
 – Troligtvis inte så länge jag kan spraya.
Du har ju övergått till mer lagligt målande på senare dar, hur kommer det sig?
– Av bekvämlighet.
Hur ser framtiden ut för KISS? 
– Förhoppningsvis bra . Har ju inte tröttnat eller slutat utvecklas än!
Har du några kommande utställningar eller så?
– Inte som det ser ut just för stunden . Men jag målar på både dukar och väggar för framtida event.
 
Några sista ord innan vi skiljs åt?
– Dont say it , spray it !
arsk-98-tumba

ARS-1998

kiss-2009

Pycs-2013

”Don’t say it, spray it!” Intervju med KISS från PYC CAS CREW

| GrandSmack Exklusivt, Street Art/Graffiti, Top Inlägg |