Skärmavbild 2015-03-01 kl. 22.43.09

Text & Bild Julia Tatkowska

 

Joey Bada$$ skulle uppträtt i Stockholm i december 2014, men fick förhinder och blev tvungen att ställa in spelningen då hans kusin oväntat gått bort. Nu, den 27 januari, fick han en ny chans, och det märktes att han var laddad när han klev upp på scen.

Han öppnar starkt med ”Paper Trails” från sitt senaste album, följer strax därefter med ”Fromdatomb$” och kör på med ”Sweet Dreams”; när det blir dags för ”95 till infinity” har han fått med sig hela publiken som nu är uppvärmd. För att behålla stämningen på samma höga frekvens läser JoeyBada$$ av publikens signaler och tolkar dom felfritt – han fortsätter nämligen med ”Waves” som utlöser en våg av jubel och busvisslingar hos publiken. Joey Bada$$ blir positivt överraskad över det varma bemötandet och uttrycker att ”The love in Sweden is definitely real”. Han frågar sedan ”If there’s any ladies in the house” och dedikerar nästa låt åt oss (the ladies). Självklart blir det inget annat än ”Funky Ho” (producerad av Lord Finesse). Annexet sjunger med i refrängen: ”I don’t trust these hoes – they will never catch me slippin”.

När publikens hype varvat ner lite i samband med de smootha låtarna får Joey Bada$$ dock upp energin igen likt en ricochet genom att säga: ”Ima need your help”, och DJn spelar en slinga ur högtalarna som introducerar ”No. 99”: ”Whats my name whats my name?” och hela publiken svarar, samtidigt som de börjar studsa i takt till låten: ”BADMON!”.

Showen fortsätter med att Joey Bada$$ plockar in Dyemond Lewis och hypen är total när introt till ”On & On” strömmar ur högtalarna. Joey kommer av sig lite till en början och de får börja om, men det gör inte publiken något som helhjärtat sjunger med i resten av låten.

I mitten av showen ber Joey publiken att turn it down a notch och det blir ett känslosamt ögonblick där man hedrar minnet av Capital STEEZ. Detta följs sedan av ett laddat framträdande av Pro Eras  ”Like Water”.

Showen avrundas med mäktiga ”Survavial Tactics” och strax därefter följer ”Christ Concious” som avslutar hela showen. Det blir tyvärr ingen encore, men de i publiken som stod framme vid scen och var på plats för att se Bada$$ gick inte hem besvikna.

En sidnot är att jag vill ge en eloge till Joey som trots gles publik och problem med ljudet lyckats hålla sin energi på topp igenom hela framträdandet.

betyg_3

Recension: Joey Bada$$ live på Annexet

| Live, Recensioner |