redman-methodman-berns
(Foto:Viktor Wallström/Rockfoto)

Vad bättre än att bevittna två rappare och underhållare i världsklass en grådaskig söndag i december? Enligt oss på GrandSmack – inget. Vi tog tillfället i akt att, på ett utsålt Berns, göra just det i söndags för att se det underbara radarparet Redman & Method Man riva ner taket. Nog för att vi hade höga förväntningar eftersom jag och kollegan var och såg de båda på Göta Källare 2009. Men att de skulle leverera som de gjorde hade vi inte kunnat föreställa oss. De fick med sig publiken redan från start och öste på från början till slut. Det var en upplevelse av sällan skådat slag och på Berns kändes det som att de kom mer tillrätta och fick det utrymme de förtjänar. För även om de inte gjorde bort sig under spelningen på GK för 5 år sedan stod den sig rätt och slätt mot showen i söndags. Kärleken de visade för stockholmspubliken som slutit upp visste inga gränser och det bevisades gång efter gång genom att leverera klassiker som ”How High pt II”, ”Da Rockwilder” samt ett Wu Tang Clan-medley som inkluderade bl.a. ”M.E.T.H.O.D Man”, ”Wu Tang Clan Ain’t Nuthin’ Ta Fuck Wit, ”C.R.E.A.M” och ”Protect Ya Neck” m.fl.

Någon specifik höjdpunkt är svår att peka ut för er läsare eftersom hela spelningen var ett spektakel i sig, men momentet när både Red & Meth gav sig hän åt impulserna och utlämnade sig helt åt publiken var magiskt. Red gav sig med ett stagedive ut på en vända i publikhavet samtidigt som Meth först stod upp mitt i publiken och rappade för att sedan även han ge sig ut på en sväng uppburen av publiken. De imponerade verkligen, bjöd på en riktig show rakt igenom och detta på ett klanderfritt synkat sätt få behärskar. Det märktes tydligt hur väl de trivs i varandras sällskap och kärleken de gav Stockholmpubliken kändes verkligen från hjärtat. Det enda som saknades var i vanlig ordning ett bättre balanserat ljud, men det brukar ju vara svårt att få till i Berns stora sal. Även om man mer eller mindre vet vad som kommer att bjudas på missar jag inte en ny spelning för allt i världen om chansen uppstår.

betyg_4,5

Konsertrecension: Redman & Method Man på Berns

| Recensioner |