pontus_press1-high

På söndag den 10 augusti är det säsongspremiär för den svenska hiphoppodcasten Gatuslang. I fördjupande intervjuer får lyssnaren möta profiler från både nu och då. För första gången får personer som betytt allra mest för genren prata till punkt och svensk hiphop får det seriösa och djuplodande perspektiv som den förtjänar.

Först ut under höstens säsong är den svenska hiphop-legenden Ken Ring. Sedan kommer podcastlyssnaren bland annat få höra profiler som Martin Carboo, Simon Gärdenfors, Promoe, Don Diego, Thomas Rusiak och Lilleman berätta sina livshistorier. Det blir fördjupande samtal som rör sig mellan ljus och mörker, personernas uppväxt och deras relation till hiphop.

Podcasten Gatuslang har fått sitt namn från den klassiska Ken Ring-låten över Collén & Webb-beatet med samma namn. Det är också i den eran som mycket av programmet tar avstamp. Bakom podcasten står Pontus Gustavsson bland annat tidigare tongivande för Sveriges största hiphopsida Whoa och som chefredaktör för svenskunderjord.com. Med över 20 år av hängivenhet för genren och som aktiv musikjournalist i över ett decennium vill han nu fortsätta ge svensk hiphop och dess kreatörer ett okuttat forum för samtal och personliga berättelser.

Med start söndag den 10 augusti kommer det att släppas avsnitt regelbundet via gatuslang.se och iTunes.

Gatuslang fortsätter sin djupdykning i svensk hiphop med starten av tredje säsongen

| Nyheter, Svensk hiphop, Top Inlägg |